In groep 3 zijn we iedere dag druk bezig met leren lezen, schrijven en rekenen. We kennen al heel veel letters en we leren meteen om deze letters netjes te schrijven. Met rekenen oefenen we allerlei dingen met getallen t/m 20. We leren om getallen bij elkaar op te tellen en af te trekken, maar ook om getallen te splitsen.

In groep 4 zijn we ook iedere dag druk bezig met taal, spelling, schrijven en rekenen. Met rekenen oefenen we ook allerlei dingen met getallen, maar dan al t/m 100. Daarnaast hebben we ook timboektoe waarbij we heel veel leren. Met timboektoe lezen we iedere dag een tekst. Deze verandert elke week.

In onze klas volgen we de kanjertraining. Hierbij leren we om goed met elkaar om te gaan. Iedere keer een nieuw verhaal en oefeningen, waarbij we als uitgangspunt hebben: we vertrouwen elkaar en we helpen elkaar. Ook werken we tussen de vakanties door aan thema’s. Hierbij gaan we met elkaar opzoek naar de dingen die we willen leren en bedenken we hoe we dingen kunnen maken.  Een aantal weken geleden was het thema ‘De camping’ en op dit moment werken we over de bakkerij. Wat doet een bakker eigenlijk? Hoe maak je een brood? Wat heb je hiervoor nodig? De kinderen in de klas gaan opzoek naar verschillende recepten, maken boodschappenlijstjes en kunnen de bakkerij naspelen in hun zelf ontworpen bakkerij in de klas. De kinderen worden op deze manier betrokken in hun eigen leerproces en mogen/kunnen al hun creatieve ideeën kwijt in de verschillende thema’s.

Kortom, groep 3/4 is een klas die hard kan werken, die leert om goed met elkaar om te gaan, waar er ruimte is voor creativiteit en waar ieder kind mag zijn zoals het is, want we zijn allemaal mooi gemaakt door onze God!